Pages

Thursday, November 24, 2011

Sem baru dan seterusnya...


Sem ni dah mula. Baru masuk minggu pertama, lect dah bagi assignment untuk diselesaikan dalam sem ni. Cepat betul beban yang datang. Tapi nak atau tak kena la terima. Lagipun aku dah last sem ni kena la selesaikan dengan segera memandangkan tak lama lagi ada banyak kerja kena buat.

Sem ni agak bole tahan la tough. Antara subjek sem ni: 
1. Financial Management
 2. Screen Production Management 
3. Arts Products Marketing
 4. Malay Cultural and Heritage
5. Music Society 

Untung2 sem ni 5 subjek je. Tapi bila banyak masa ni, perlukan konsentrasi yang cukup dan tak boleh main2 lagi. Hopefully sem ni nak kerja keras skit. Nak perbaiki balik result yang jatuh menjunam. Aku pun tak expect dapat result yang agak teruk tapi masih lulus lagi. Yang penting aku nak cuba yang terbaik untuk last sem ni dengan harapan boleh grad dengan jayanya untuk sem ni. Tak sabar nak menanti graduation day utk bulan 11 akan datang. 

Tuesday, November 15, 2011

Lagu baru lagi


Improvisasi dr versi pertama. Lirik dah ditukar, lirik lame susunan agak buruk. Haha. Penambahan dimasukkan dengan chorus. 

Pangeran Akram - Saat Ini


Friday, November 11, 2011

Aku dan gitar...


Dalam 3 hari, 5 jam sekali aku main arrangement musik yang sama. Bila pegang gitar ni, banyak idea datang mencurah-curah. Bersyukur walaupun aku tak ambil kos musik, tapi aku masih boleh belajar. Praktikal ada, tapi teori takde. Dalam beberapa tahun ni, skill aku improve sikit dalam bermain gitar. Tapi tak la sehebat kawan-kawan aku yang lain. 

Untuk post kali ni, aku nak kongsi ngan korang yang tengah buka blog aku ni. Kat bawah ni ada arrangement akustik instrumental yang baru aku buat. Sape-sape yang pernah tengok Tommy Emmanuel, Sung Ha Jung, Trace Bundy main gitar, mesti tau bentuk lagu macam mane. Aku memang minat giler dengan genre musik ni. Sebab tu aku cuba arrange satu lagu. Hasilnya korang boleh dengar nanti. Sorry guys kalau sound agak noise skit sebab rekod sekali jalan, pastu convert ke format mp3. Aku suggest kat korang dengar lagu ni sampai habis.    

Pangeran Akram - Between Two Side

video

Wednesday, November 2, 2011

4 hari yang lalu..


Lame kan aku tak update blog hitam ni. Sama macam tuan dia yang berhati hitam. Hitam itu bererti sunyi seperti tuannya juga. Aku ade story baru kat post kali ni. Cerita pasal performance kat UIA hari sabtu yang lepas.

Thanks kat kawan aku sebab ajak aku sekali untuk turut serta performance kali ni. Orang kata peluang yang datang jangan dilepaskan. Aku ni lak baru pertama kali masuk UIA tergayat semacam je. Biase la, macam "Rusa masuk ke kampung." Tapi apa yang penting persiapan yang tak seberapa ni kitorang buat ni harap-harap dapat berjalan dengan lancar. 

Kitorang datang sini sebab ada dinner night yang dianjurkan oleh sebuah kelab dekat sana. Aku tak pasti ape nama kelab tu (ingat-ingat lupa). Senang citer aku terlupa apa nak ditulis pasal performance hari tu. Haha, ape2 pun, aku selitkan sikit gambar mase sabtu lepas.



Tadaa! Kami bertiga di UIA. Dari kiri: Danial Faris , Nabil Imran , Pangeran Akram.